Content Management

Zelf uw website beheren?

Content Management Systemen

Een Content Management Systeem (CMS) is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Met een CMS kunt u op uw website inloggen, en zonder speciale software deze beheren en aanpassen naar wens. Dit maakt het eenvoudig om uw website te updaten, en er is geen technische kennis vereist. Ook kunnen meerdere personen de website (gelijktijdig) bijhouden en bijvoorbeeld nieuwsberichten of een fotoalbum publiceren.

Wij hebben veel ervaring in het gebruik van diverse (populaire) content management systemen. Ook hebben wij een eigen framework voor content management ontwikkeld. Wij hebben altijd wel een passende oplossing voor u klaarliggen. Voor uw grote en uitgebeide website, maar ook uw (kleine) bedrijfspagina, kunt u bij ons terecht.

Onderhoud

Naast het ontwikkelen van uw website in een CMS systeem, verzorgen wij ook het onderhoud van uw website/systeem. Doordat er steeds weer nieuwe technieken ontwikkeld worden op internet gebied zijn CMS systemen regelmatig aan updates onderhevig. Zeker bij open-source CMS systemen (zoals Wordpress en Joomla) worden er blijvend nieuwe updates ontwikkeld. Met de groei van dit soort systemen neemt ook de groei van hackers enorm toe. Bij het onderhoud van uw website werken we voortdurend aan het verbeteren van de beveiliging. Zowel op de server als het CMS zelf. Wij verzorgen o.a. de monitoring van uw website, het updaten van uw plugins en CMS, het regelmatig back-uppen van uw gegevens en passen wij waar nodig de beveiliging aan. 

Daarnaast draagt snelheid ook bij aan een betere gebruikerservaring. Google controleert in haar zoekmachine resultaten ook de snelheid van jouw website. We werken er voortdurend aan om uw website sneller te laten laden. Het cachen van de website, monitoren van de serverbelasting, optimaliseren van afbeeldingen en het inladen van scripts, en het uitbrengen van de juiste adviezen zijn onderdelen van onze onderhoudswerkzaamheden.

Helpdesk

Tot slot gaat een onderhoudscontract bij ons ook altijd gepaard met telefonische (of e-mail) helpdesk, en zullen wij u ondersteunen waar mogelijk.

 

Content management systemen

Wij zijn gespecialiseerd in o.a. de volgende systemen

Joomla!

Joomla is een van de oudste opensource CMS systemen. Sinds versie 3.x werken wij veel met dit (grote) CMS. De interface oogt zeer vriendelijk en is voornamelijk in te zetten voor grote bedrijfswebsites, kleine communities en magazine websites.

Wordpress

Wordpress is ontstaan als een blog systeem. Het gebruiksgemak zorgt ervoor dat u snel en gemakkelijk artikelen kunt plaatsen. Met de vele plug-ins die beschikbaar zijn is Wordpress goed uit te breiden en te gebruiken voor blog websites en bedrijfswebsites.

MediativeCMS

Op basis van verschillende grote frameworks kunnen wij ook grote en onafhankelijke projecten ontwikkelen. Hiervoor hebben wij een basis samengesteld en hier een CMS omheen ontwikkeld. Dit is geschikt voor grote en diepgaande websites en (web)applicaties.

Gerelateerde projecten